JUUL'S BLOG

NIEUW: Juuls blog. In deze maandelijkse blog krijg je een kijkje in Juul haar dagelijkse leven. Waarin zij deelt wat haar opvalt en op een humorvolle manier verteld wat zij meemaakt.

Veel leesplezier!

Bikinistress

Een beetje bedenkelijk hang ik de telefoon op en schrijf de afspraak in mijn agenda (ja ik heb nog een ouderwetse agenda die open op het aanrecht ligt).

Zojuist heb ik een datum geprikt om met mijn beste vriendin, hip afgekort mijn BFF, maar dat forever kan je nooit beloven, naar het strand te gaan. Zeven kilo geleden was dit een geweldig plan geweest, maar nu ga ik hyperventileren bij het idee. Gelijk ren ik de trap op en spit het mandje met mijn bikini voorraad door voor het meest verhullende exemplaar.

Het is eind april en mijn lijf heeft op dit moment de kleur RAL9016, wit met een vleugje blauw.

Voordat ik mijzelf dit weekend op het strand begeef, moet er iets aan deze kleur gebeuren. Dat ziet er gewoon net ff wat gezelliger uit. Ergens in de badkamer heb ik nog een oranje pot staan met een bruin mengsel, dat lijkt op schoensmeer. Waarmee je glimmend en nog net niet sudderend van je handdoek afglijd. Geen witte waas na het insmeren en geen beschermingsfactor. Misschien toch niet het beste idee. Ik trek een omslagdoek uit de kast en besluit au naturel naar het strand te gaan.

Tien uur zaterdagochtend. Mijn vriendin drukt driftig op haar toeter. "Ja, ja ik kom eraan!"schreeuw ik terwijl niemand mij hoort. Bepakt en bezakt alsof we een lang weekend weggaan rijden we richting het strand. Daar aangekomen trekt er vanuit zee een enorme mist op. Mijn vriendin kijkt mij vragend aan en ik schud mijn hoofd. We draaien om en mijn hart maakt een sprongetje van blijdschap. Over een paar maanden als het echt zomer is komen wij terug. Heb ik nog even de tijd om in de beschutte tuin aan mijn RAL9016 te werken en in de keuken aan die zeven kilo.


Liefs, Juul.