Hoi! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site!

Mijn naam is Kim Pootjes, geboren in Amsterdam en getogen in 't Gooi. In 2010 ben ik gestart met Lifestyle by KIM om mensen te inspireren en te helpen bij het verkrijgen van een gezonde lifestyle. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding. Wat doet voeding met je lichaam en hoe kan je voeding voor je laten werken, in plaats van tegen je? Wat is nou eigenlijk gezond en wat niet? Maar vooral: welke voedingsstoffen en welk voedingspatroon passen bij jou als individu?

Begin 2018 zat ik met mijn vriend Danny en onze zoon Nik lekker te eten in een restaurant op het door ons zo geliefde Terschelling. Het idee waar ik al zo lang mee rondliep, kwam hier ter sprake en Danny riep: “Ga het boek gewoon schrijven, je hebt zo’n fantastisch idee!”

Het enthousiasme spoot bij ons alle drie uit de oren en nog diezelfde avond stonden de eerste contouren van het boek al overeind. Bij thuiskomst van onze heerlijke vakantie ben ik enthousiast begonnen met schrijven. Dagenlang heb ik achter de computer gezeten. Iets wat voor mij best een uitdaging was. Ik ben nou eenmaal niet zo goed in stilzitten.

Tijdens het schrijven vielen de meeste losse puzzelstukjes in elkaar. Soms direct, maar soms ook helemaal niet. Waardoor ik af en toe afstand moest nemen van mijn te perfectionistische ideeën (een boek te schrijven dat iedereen past en dat honderd procent compleet is). Terwijl ik schreef over het effect van stress, zat mijn eigen cortisol tegen het plafond geplakt. Een gezin draaiende houden, een eigen bedrijf runnen en een boek schrijven is niet het perfecte huwelijk. Ik heb de deadline verschoven, waardoor er meer rust in mijn hoofd kwam en het schrijven soepeler verliep. Soms is het helemaal niet erg om een andere afslag te nemen, zolang je de eindbestemming maar bereikt.

Ik ben zelf van een slank kind naar een volle puber gegaan en vervolgens naar een te mager jongvolwassen exemplaar, om daarna net niet de honderd kilo aan te tikken tijdens mijn zwangerschap. Je begrijpt, ik weet hoe het voelt om slank te zijn, maar ook hoe het voelt om mollig te zijn. Mollig klinkt gewoon net ff wat leuker dan dik. Ik hou van het leven, ben bourgondisch ingesteld, en ken alle struggles en verleidingen. Gelukkig heb ik al jaren een gezond en stabiel gewicht, kent mijn kledingkast één maat en hoef ik niet meer maanden op blaadjes sla te knagen, omdat alle kilo’s van een vorig dieet er weer aan zitten.

In mijn praktijk heb ik de afgelopen tien jaar meer dan vierhonderd mensen succesvol geholpen met afvallen. De kennis die ik hiermee heb opgedaan kon ik verwerken in mijn boek. Een boek voor elke vrouw dat vooral leuk, herkenbaar en makkelijk is om te lezen en waarbij met een kwinkslag de spiegel wordt voorgehouden. Want hoe fijn is het om te lezen, dat jij niet de enige bent die elk jaar opnieuw hetzelfde lijstje goede voornemens opschrijft, bij elk feestje een ruggengraat van een weekdier heeft en die gezond koken eigenlijk veel te veel gedoe vindt.

Het relaxed omgaan met eten (en stoppen met diëten) is wat ik iedere vrouw gun.


Liefs, Kim.


Gediplomeerd Gewichtsconsulente

Gecertificeerd Detox coach

Gecertificeerd NLP practitioner bij Bouke de Boer

Gecertificeerd Kettlebell instructeur Overload worldwide

Gastdocent op diverse scholen en kinderdagverblijven voor de stichting Kind en voeding.

Elk jaar volg ik diverse cursussen, lezingen en workshops om up-to-date te blijven.