Recept tomatensoep


Ingrediƫnten ( 6 porties )

6 trostomaten

1 puntpaprika

1 rode ui

1 teen knoflook

1 el olijfolie

1 handvol verse basilicum

1 el oregano

1 bouillonblokje (E-nummervrij)

1/2 liter gekookt water

1 el olie





Aan de slag

1. Snij de tomaten in vieren.

2. Snij de rode ui en de puntpaprika in grove stukken.

3. Snij of pers de knoflook fijn.

4. Doe de tomaten en de paprika in een ovenschaal, sprenkel de olijfolie erover en voeg wat oregano toe.

5. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

6. Verhit de olie in een soeppan.

7. Fruit ondertussen de rode ui en de knoflook aan in de soeppan.

8. Haal de ovenschaal uit de oven en doe de tomaten en de paprika in de soeppan.

9. Voeg daarna het gekookte water en het bouillonblokje toe.

10. Laat 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen (kijk zelf hoeveel water je wilt toevoegen i.v.m. de dikte van de soep.

11. Voeg verse basilicum toe en mix alles met de staafmixer tot een glad geheel.